Nye Micro Plate varmevekslere gir Danfoss en omfattende portefølje for chillere og varmepumper

fredag 11. desember 2020

Danfoss har utvidet sitt svært effektive utvalg av Micro Plate varmevekslere, slik at flere produsenter av chillere og varmepumper kan dra nytte av den effektive Z-design-teknologien og adressere endringer i kuldemedie og design.

Hver nye modell er designet for å løse en bestemt utfordring for systemdesignet:

  • Det nye, R32-optimaliserte området kompletterer eksisterende varmevekslere med flere kuldemedier for R410A, R452B og R454B, og utvider chiller produsentens alternativer når de reduserer GWP-nivået.
  • Nye versjoner med enkelt krets og to-krets er tilgjengelige for å fullføre eksisterende utvalg for chillere. Porteføljen kan nå dekke hele spekteret av lett kommersielle og kommersielle kjølere.
  • HDW44 er perfekt for sanitærvannoppvarming med en dobbeltvegg og et innebygd mellomrom for å forhindre vannforurensning i tilfelle en kuldemedie lekkasje.
  • Sugegassvarmeveksleren (SGHX) kan øke effektiviteten i varmepumpe kondensatorer og fordampere, og motvirker virkningen av høy-glide kuldemedieblandinger, som R455A og R454C.

Hele porteføljen for varmepumper er kvalifisert for brennbare kuldemedier inkludert propan, noe som gjør kuldemediets ladningsreduserende egenskaper spesielt verdifulle.

Som alle Danfoss Micro Plate varmevekslere (MPHE), er de nye utvalgene bygget rundt det velprøvde Z-designkonseptet, som siden 2016 har hjulpet OEM-er over hele verden med å forbedre effektivitet, minimere vekten og redusere kuldemedie tilførselen takket være den høye varmeoverførings koeffisienten.

Alle varmevekslerne kan tilpasses og passe med antall plater og tilkoblingsstørrelser til de enkelte systemkravene – og kombinert med Danfoss ekspansjonsventiler, kan de alle oppnå stabil utløps overoppheting også under 3K.

Danfoss er i dag den eneste leverandøren som kan tilby en så omfattende portefølje av MPHE- og Micro Channel varmevekslere (MCHE), kombinert med omfattende kompressorer, ventiler, rørkomponenter og teknisk assistanse for OEM-er.

Olivier Pelletier, Danfoss leder for forretningsutvikling for BPHE, forklarer: "Disse nye produktene understreker vår sterke ambisjon om å være produsentenes førstevalg for varmevekslere i både chillere og varmepumper, og viser at vi styrker vår FoU-investering.

"De siste fire årene har Z-design endret spillet for effektiv varmeutveksling i kondensatorer og fordampere. Det betyr at du kan forbedre systemets kapasitet, eller oppnå samme ytelse med en mindre størrelse."

"Meldingen er tydelig: Uansett hvilket system du designer – og hva slags kuldemedie du jobber med – snakk med oss i Danfoss. Du finner alt på ett sted – en varmeveksler som dekker dine behov og det du trenger av teknisk støtte.

Ta deg tid til å høre på presentasjonen av de nye modellene av Paolo Canal, teknisk produktsjef for MPHE i Danfoss.

For å finne ut mer om Danfoss Micro Plate varmevekslere, besøk Danfoss Product Store—eller se denne animasjonen til see Z-design in action og funksjonen til varmeveksleren med doble vegger.