Nyhedsoversigt
> Business & Finans
> Begivenheder & Messer
> Produkter
> Globalt nyhedsmagasin
> RSS nyheder

Følg os:

Danfoss on Facebook Danfoss on Twitter Danfoss on LinkedIn Danfoss on YouTube
 
 
 
 
 
Danfoss Logo

Store investeringer i webbaseret uddannelse indenfor køleteknik

15. november 2011
Danfoss har lanceret et omfattende uddannelsesprogram på en webbaseret læringsportal

Med ikke færre end 14 forskellige moduler inden for køleteknik har Danfoss lanceret en webbaseret uddannelsesportal – Danfoss Learning - blandt andet med fokus på køleteknik. 8 af disse moduler er også tilgængelige på dansk. Der er også sektioner, der beskæftiger sig med både varmepumper og frekvensomformere. Andre produkter og områder vil komme til løbende.  Oprettelse som bruger på portalen er gratis, og selvstudiekurserne er også uden omkostninger for brugerne.
De 14 selvstudie moduler, som er klart nu, kaldes eLesson. De er logisk opbygget i den forstand, at hvis man gennemgår dem i rækkefølge, vil man drage nytte af den netop tilegnede viden til at tage de efterfølgende moduler. I de forskellige moduler og afsnit behandles fysik, termodynamik, terminologi, kompressorteknologi og meget mere. De fleste eLessons afsluttes med en test, og når denne bestås, kan et certifikat udskrives.

ELesson strukturen er opbygget således, at den første del, kaldet Grundlæggende køleteknik, henvender kurset sig til personer uden nogen specifik viden om køleteknik. Når denne eLesson er gennemgået og testen bestået, vil personen være bekendt med de fysiske principper, der gælder i køleteknik, vide hvordan et køleanlæg kan opbygges, have lært om hovedkomponenterne i systemet og kende til de mest almindelige køleudtryk.

Det næste modul, kaldet Grundlæggende om kompressorer, forudsætter at ovenstående eLesson er gennemgået og prøven bestået, giver personen en god indsigt i de forskellige kompressortyper, deres rolle i et kølesystem, hvordan de virker, og de specifikationer der kræves for at vælge den rigtige kompressor. I de øvrige eLessons behandles flere forskellige emner i forbindelse med køling.

Imponerende værktøj
I forbindelse med introduktionen er portalen blevet præsenteret for en række af de danske kølegrossister. Teknisk chef hos H. Jessen. Jürgensen A/S, Jan Lund Sørensen er imponeret over systemet og udtaler: ” Det virker utroligt motiverende, pædagogisk og gennemarbejdet. Det er et helt suverænt værktøj ikke mindst for nyansatte og folk med begrænset kendskab til køleteknik, men også mere garvede køleteknikere kan have stor gavn af at gennemgå kurserne”.

Og han fortsætter: ”Det er en stor fordel, at man kan tage de enkelte moduler, når det passer ind i dagligdagen. Man kan tage en del af et modul og senere, når tiden tillader det, fortsætte hvor man slap, idet ”programmet” husker den enkelte bruger og ved hvor langt brugeren er kommet. Jeg kan anbefale Danfoss Learning på det varmeste både som introduktions- og efteruddannelseskurser”.
Prisvindende træningssystem
I England har Danfoss Learning allerede vundet den prestigefyldte køleindustripris for “Training Initiative of the year”. I de afsluttende argumenter for at tildele Danfoss Learning prisen udtalte dommerne, at Danfoss Learning sætter nye standarder for leverandør ledet udannelse og, at det giver professionelle, som ikke har tiden eller ressourcerne til at deltage i traditionel undervisning, muligheden for at udvikle deres viden fra de fundamentale køleprincipper til applikations viden.

Danfoss Learning portalen er velegnet til både selvstudie, som studiekreds og er designet til at øge viden for bedre at kunne vejlede kunder, øge salget, yde bedre service og derigennem opnå større kundetilfredshed.

Udbudet af danske eLessons inden for køleteknik er i dag:
 • Grundlæggende køleteknik
 • Grundlæggende kompressorer
 • Grundlæggende køling – modul 1
 • Grundlæggende køling – modul 2
 • Introduktion til kommercielle køleanlæg
 • Introduktion til drøvleorganer
 • Kølerum modul 1, Introduktion
 • Kølerum modul 2, Applikation

Der ud over tilbydes følgende eLessons på engelsk:
 • Introduction to On-Off Control
 • Cold Room module 3, Cooling Load Calculation part 1
 • Cold Room module 3, Cooling Load Calculation part 2
 • Carbon Dioxide as a refrigerant, module 1
 • Performer H-series
 • Solenoid valves
Disse eLessons vil på sigt også komme på dansk.

Danfoss Learning portalen er åben for alle interesserede og, du kan tilmelde dig allerede i dag på www.learning.danfoss.dk.

Learning is Earning

Danfoss Learning er en gratis læringsportal til kunder, studerende og andre interesserede parter.  

Portalen er din adgang til uddannelse og ny viden. Her kan du lære mere om Danfoss’ mange energibesparende og effektive produkter.